***       Водещите вечерни новини       на 28 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 28 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Ще граби ли Путин територии и от Молдова? Напрежение в Приднестровието. Искри преди ротацията


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 28 февруари   

 

В изявление за украинската електронна медия Liga.net някогашният главнокомандващ силите на НАТО в Европа военачалник Уесли Кларк предизвести, че след Украйна съветският президент Владимир Путин може да насочи войските си към други страни в Европа, в това число Полша.

***

„ Ръководството на по този начин наречената Приднестровска република (на територията на Молдова) изиска помощ от съветските управляващи ", написа Скайнюз.

„ Депутатите в Народното събрание в Тираспол през днешния ден одобри декларация. " Във връзка с икономическата обсада, наложена от държавното управление в Кишинев, нашата страна се намира в доста тежко икономическо, обществено, филантропично и военно политическо състояние ", обявиха депутатите, съобщи английската медия.

„ Ето за какво, ние умоляваме управляващите на Руската федерация да ни окажа по този начин нужната ни помощ ", прибавиха подкрепяните от Москва отцепници, представени от Скайнюз.

***

Един от целите на Русия е да пази ползите на жителите на непризнатото Приднестровие и всички молби от страна на Тираспол се преглеждат с внимание от съответните съветски ведомство, съобщи Външното министерство в Москва, разяснявайки настояването на приднестровските управляващи за помощ от страна на Русия поради напън от страна на Молдова, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. 

***

Напрежението в проруската отцепническа Приднестровска република в Молдова е рисково за целия район и за Украйна, съобщи през днешния ден полският министър председател Доналд Туск, представен от Франс прес.

„ Заплахата от съветска интервенция, или най-малкото от провокация, е непрекъсната. Това не ме изненадва ", акцентира Туск.

„ Но това демонстрира какъв брой рискова е обстановката, и то освен за Украйна ", добави той, разяснявайки настояването на сепаратистите да получат отбрана от страна на Москва, отбелязва Българска телеграфна агенция.

***

България ще получи 7 млн. евро поради помощта си за Украйна. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев пред депутатите от отрасловата комисия в Народното събрание. 

Помощта  ще е по линия на Европейския инструмент за мир. 

***

„ Има две политически сили, които са в основата на този кабинет и всеки един министър би трябвало да има доверието на тези политически сили. Пред ПП-ДБ изясних всички въпроси, които ги интересуваха “. 

Това съобщи пред публицисти министърът на защитата Тодор Тагарев.

Относно доставката на БТР-ите за Украйна отрасловият министър прикани за успокоение и посочи, че повече информация по тематиката ще може да разкрие, едвам когато машините дойдат в Украйна и влязат в приложимост.

***

Българинът, който беше упрекнат от Англия в скрит план за осъществяване на шпионаж в интерес на Русия, остава в ареста.

38-годишният Тихомир Иванчев се яви пред Уестминстърския магистратски съд, където публично му беше повдигнато обвиняването. Той единствено удостовери своята идентичност, заяви NOVA.

Стана ясно, че е бил задържан на 7 февруари, след което е бил освободен под гаранция.

Задържан е наново, откакто Кралската прокуратура е разкрила задоволително доказателства, че той е съпричастен към шпионската активност на петимата други наши сънародници, задържани в Англия преди година.

***

21-годишен мъж нападна с нож две деца - възпитаници в Дуйсбург. Според медиите в Германия нападателят е българин, написа „ Билд “.

***

„ Не съм от най-пътуващите министри, само че те са част от работата ни и служебния ни ангажимент “. 

Това сподели министърът на правораздаването Атанас Славов в нтервю за бТВ. 

Коментарът му пристигна във връзка въпросите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за командировките в кабинета " Денков-Габриел ".

Министърът добави, че не мисли, че все още има единодушие за сключването на съдружно съглашение, каквото Борисов изиска. Това, което обаче сподели, е, че има " доста ясно стихотворец ангажимент за реализиране на ротацията и Мария Габриел да е министър председател ".

***

„ Акад. Николай Денков ще подаде оставка на 6 март. Вече какво залата ще реши, не мога да кажа. По мотив думите на Борисов, че трябвало да се изчака, апелът ми към него е да не разводняваме тематиката и да се концентрираме върху значимите неща “.

***

***

Относно идната оценка, която министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще дадат на министрите, Шалапатова сподели, че персонално за себе си няма терзания. 

Всички министри и техните екипи са в цялостна готовност, сподели още тя. 

И уточни, че има постоянни срещи с премиера и вицепремиера и държи на противоположната връзка.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР